Home / nieuwtjes / 40% wil gezonder gaan leven
17 november, 2015

40% wil gezonder gaan leven

Posted in : nieuwtjes on by : Emine Tags: ,

nieuwtje1Onlangs is er een onderzoek gepubliceerd door het ING Economisch Bureau “Een gezonde toekomst” waarin naar voren is gekomen dat we in Nederland graag gezonder willen gaan leven. Onze keuze tot het kopen van gezonde voeding wordt bepaald door de Gemak-, Genieten-, Gezond-, Goedkoop-, en Goed-Gedragfactoren, waar de Gezondfactor steeds een stapje hoger in de lijst komt te staan.

De groep die gezonder wil gaan leven bevinden zich vooral jongeren, alleenstaande gezinnen en mensen uit de stad. De groep die aangeeft al gezond te leven, bestaat voornamelijk uit hoogopgeleiden, gezinnen met kinderen en ouderen. De groep ouderen stijgt snel door vergrijzing.

Wat houdt het eten van gezonde voeding tegen?
De prijs. Veel mensen vinden de prijs van de gezonde voeding net iets aan de hoge kant. Toch zegt 40% van de ondervraagden dat zij bereidt zijn om meer te gaan betalen, zolang dat niet hoger is dan 20%. Ook weten veel mensen niet wat gezond eten inhoudt en ze gaan er vaak al van uit dat het veel tijd kost.

Waar letten we het meest op?
Of er geen vet en suiker in zit. Met name tijdens de avondmaaltijden worden we bewuster met eten. Wanneer we buiten de deur eten let maar 8% van ons op of het eten wel past in een gezonde levensstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.