Home / Tips en Tricks / 5 x suikervrije mayonaise
27 maart, 2018

5 x suikervrije mayonaise

Posted in : Tips en Tricks on by : Emine Tags: , , ,

Wanneer je met een suikervrije lifestyle begint, dan is de eerste periode één grote zoektocht. Veel producten/merken kunnen ineens niet meer en moet je op zoek naar een ander merk. Dit probleem had ik ook in het begin. Je kunt per slot van rekening niet alles zelf maken. Je hebt ook andere zaken aan je hoofd, zoals werk, sporten, kinderen die aandacht nodig hebben, hobby’s… kortom een leven. Daarom is het handig om op zoek te gaan naar producten die je op weg helpen.

Top 5 suikervrije mayonaise2,5 kilo mayonaise

Dat is het aantal geschatte kilo mayonaise dat we in Nederland eten. Best een hoop en de meeste merken voegen veel suikers toe. Gelukkig zijn er ook merken die geen suiker toevoegen aan de mayonaise. Als je net begonnen bent met het eten van suikervrije mayonaise kan het wel even wennen zijn. Zeker als je vaak mayonaise at dat veel suikers bevat of frietsaus gewend bent. Frietsaus is over het algemeen zoeter dan mayonaise. Mayonaise heeft een wat friszure smaak. Mijn voorkeur gaat uit naar mayonaise vanwege de vollere smaakbeleving.

 

Top 5 suikervrije mayonaise

Om je alvast op weg te helpen heb ik een top 5 suikervrije mayonaise samengesteld, zodat je in één klik de juiste pot pakt. Dat bespaart je een hoop tijd!

Tons Belze Mayonaise

Tons Belze Mayonaise

Dit is naar mijn mening de lekkerste mayonaise. Dit merk heb ik vaak gekocht en smaakt lekker bij dikke frieten. Van dit merk bestaat ook de “Hollandse Majoneis” waar 5% honing aan toe is gevoegd. Dus eet je in je suikervrije levensstijl wel honing (zoals ik dat wel eens doe), dan is dit ook een goede vervanger van de ‘normale’ frietsaus.

 

 

 

 

AH Suikervrije Mayonaise

AH Suikervrije Mayonaise

De Albert Heijn heeft sinds kort een suikervrije mayonaise op de markt gebracht. En als we de ingrediëntenlijst mogen geloven, is deze versie echt suikervrij. Ik heb deze nog niet geproefd, maar ga deze zeker een keer halen. Een potje van 175 ml kost € 0,99.

 

 

 

 

Damhert suikervrije mayonaise

Damhert Suikervrije Mayonaise

Deze mayonaise is niet alleen suikervrij, maar ook zoutarm en glutenvrij op basis van maïsolie. Hiermee sla je drie vliegen in één klap. Naast suiker is zout ook een boosdoener voor onze gezondheid. Helaas ben ik een echte zoutverslaafde en zou ik niet weten of dit iets voor mij is. Maar als je een zoutarmdieet volgt, betekent dit dus niet dat je de lekkere frietjes zonder mayo moet eten.

 

 

 

 

Organic suikervrije Mayonnasie

Organic Suikervrije Mayonaise

Biologische mayonaise met een volle smaak, naar eigen zeggen. Als je heel erg gefocused bent over voeding van biologische oorsprng is dit een goede keus.

 

 

 

 

 

Bionova suikervrije mayonaise

Vegan en Suikervrije Mayonaise

Bionova heeft een vegan variant en is redelijk suikervrij (er is wel agavesiroop toegevoegd). Als veganist heb je waarschijnlijk al wel kennis over vegan mayonaise. Maar voor degene die niet perse vegan eet, maar wel andere principes op na houdt (zoals toevoegingen van palmvetten vermijden, of lactose-intolerant is) is dit een goed alternatief.
 

 

 

Welk mayonaise gebruik jij het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.