Home / Interessante boeken over voeding

Interessante boeken over voeding

Op deze pagina vind je bronnen van informatie over gezond en/of suikervrij eten. Om bepaalde doelen, qua gezondheid, in je leven te bereiken, heb je meer informatie nodig dan alleen te weten of ergens suiker aan toe is gevoegd of dat een product koolhydraatarm is. Er zijn tegenwoordig wel honderden methodes om af te vallen, aan te komen, fitter te worden of om gewoon gezond te worden. Ik ben van mening dat dit voor iedereen anders is en dat iedereen zelf op zoek moet gaan naar wat voor hem of haar het beste werkt. Toch zijn er een aantal feiten waar we niet van onder uit komen, welk levensstijl je ook hanteert. Gezond eten, voldoende beweging en regelmatig ontspanning zijn de 3 basishandvaten waar aan vast gehouden moet worden.

Boeken

Zonder SuikerZonder Suiker – Anne Marie Reuzenaar

Dit is het eerste boek dat ik heb gelezen over suikervrij en waardoor ik erg enthousiast werd om te beginnen met suikervrij eten. Het boek bevat boordevol informatie over wat suiker met je lichaam doet en welke suikers helemaal te vermijden. Er staan weekmenu’s in om de eerste 28 dagen van je suikervrij leven te ontgiften, want in de eerste 28 dagen mag je een heleboel dingen niet. Dit is niet om je te pesten of om je te demotiveren, maar om je van de verslaving af te helpen. Na deze 28 dagen mag je bepaalde producten wel weer eten (met mate), zolang er maar geen (geraffineerde) suikers in zitten.

Verder bevat het boek een hoofdstuk met ongeveer 119 bladzijdes aan suikervrije recepten. Daar kun je wel even mee vooruit. Zeker de moeite waard om te lezen als je je wilt verdiepen in een suikervrij leven.

Het boek is onder andere te bestellen bij Bol.com en wordt ook tweedehands aangeboden.

 

De Levenstijl methodeDe levensstijl Methode – Asja Tsachigova

Dit is het eerste boek waarbij het beeld van gezond eten veranderde bij mij. In dit boek wordt niet alleen afgeraden om suikervrij te eten (ze houdt je ook niet tegen), maar geeft ze ook advies wat je hoe en wanneer zou moeten eten. Elk type voedsel dat we nuttigen, heeft een ander verteringsproces in ons lichaam. In dit boek wordt hier dieper op in gegaan.

Het boek geeft veel tips, ook als je toch een keer iets ongezonds wilt eten, zoals friet of een stukje taart, wordt er ingegaan over welke voedingsgroepen je nodig hebt en waarvoor dit dan goed is, en welke voedingsgroepen het beste met elkaar matcht.

Ook dit boek is onder andere te bestellen via Bol.com en wordt ook tweedehands aangeboden.

 

 

Kijk ook naar…

Geen zin om te lezen, bekijk dan deze interessante documentaires over onze voeding.