Home / Bijgerechten / Easy Peasy Croutons
10 februari, 2017

Easy Peasy Croutons

Posted in : Bijgerechten, Salades, Vegan, Vegetarisch on by : Emine Tags: , ,

Een tijd geleden moest ik voor een high tea party een heleboel sandwiches maken waarvan de korstjes van het brood afgesneden moest. Nou had ik natuurlijk een hele berg broodkorstjes over. Deze heb ik natuurlijk niet weggegooid, maar in een grote zak gedaan en ingevroren. Je weet nooit waar het voor gebruikt kan worden, toch?

Maar goed dat ik deze niet heb weggegooid (wat overigens zonde is), want nu heb altijd een hoofdingrediënt bij de hand om croutons te maken. Wanneer ik het nodig heb, haal ik een handvol (of twee, want ik heb niet van die grote handen) en laat ik het eventjes in een bakje op het aanrecht ontdooien.

Veel heb je er verder niet voor nodig, alleen een beetje kruiden naar smaak en wat (olijf)olie. In dit geval heb ik gebruik gemaakt van:

  • Broodkorstjes (wit en bruin door elkaar)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 6 el olijfolie
  • zout & peper naar smaak

croutons recept

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de korstjes in blokjes en doe deze in een klein schaaltje. Meng alle overige ingrediënten samen. Besprenkel de korstjes met de oliemengsel door middel van een theelepel. Je kan het ook in een keer bij elkaar voegen, maar dan heb je kans dat er klompjes brood ontstaat en dat wil je niet. Je wilt graag de olie gelijk verdeeld hebben.

Verdeel de broodstukjes over een bakplaat en bak het ongeveer 10 minuten in de oven. Controleer zelf de voortgang, niet iedere oven is hetzelfde. Haal uit de oven en laat afkoelen. Lekker voor in de soep of in de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.