Home / Films en docu’s over voedsel

Films en docu’s over voedsel

Op Netflix wordt er een heleboel aangeboden (deze staan hier ook tussen), films en documentaires over ons eten. Allemaal op zichzelf staand interessant en zijn niet met elkaar te vergelijken. Ben je echt geïnteresseerd in wat er in ons voedsel zit of wat eten met ons lichaam doet? Kijk dan naar deze documentaires!

Food Inc

In deze documentaire wordt het verhaal verteld over de producten in de supermarkt. Zijn de vrolijke koeien op de verpakking wel echt zo vrolijk? En hebben zij uberhaubt wel eens groen gras gezien zoals de afbeelding ons doet geloven. De documentaire is vooral gericht op Amerika. Toch heeft het ook invloed op de rest van de wereld.

Fat, sick & nearly dead (1 & 2)

De documentaire gaat over Joe Cross, een Amerikaansse man met 45 kilo overgewicht, lijdt aan de ziekte Auto-immuunziekten en stond al met één voet in het graf. De medicijnen die hij gebruikte hielpen alleen op de korte duur en daarom zag hij nog maar een kans. Dat zijn lichaam zichzelf kan genezen. Hij ruilt een leven vol junkfood in voor een juicer en drinkt gedurende 60 dagen alleen nog maar sap van vers fruit en groente. Niet wetende wie hij hiermee nog meer inspireert. Te zien op Netflix.

Food choices

Welke keuzes als het gaat om voedsel heeft indirect invloed op je gezondheid, de aarde en alle andere bewoners waarmee we de Aarde delen? De documentaire kijkt naar de (mis)vattingen over het eten en diëten, waarbij verschillende experts aan het woord komen. Te zien op Netflix.

Foodmatters

Ons voedsel kan ons maken of kraken. In deze documentaire vertellen voedingsdeskundigen, natuurgenezers, artsen en journalisten over onderwerpen als biologisch voedsel, voedselveiligheid, rauwe foodisme en voedingstherapie.

Forks over Knives

Wat is de relatie tussen ons voedsel en veelkomende ziektes zoals kanker of een te hoge cholesterolgehalte? We leven in een tijd met veel vooruitgang op technologie en wetenschap. Hoe komt het dan toch dat we nog veel ziektes hebben? En welk voeding heeft hiermee te maken? Ook te zien op Netflix.

Supersize me

Morgan Spurlock onderwierp zichzelf aan een 30 dagen durend experiment waarin hij elke dag alleen maar MacDonalds at én dronk. Ontbijt, lunch en avondeten. Verder stopte hij met sporten en deed niet meer dan 5000 stappen per dag. Morgan wil op deze manier een tegen geluid geven aan de fastfood-verslaafde maatschappij.