Home / Lunch / Garnaaltje in een wrapje
4 september, 2016

Garnaaltje in een wrapje

Posted in : Lunch, Recepten on by : Emine

Mijn man was out of town en mijn mede-GSA’er en ik hadden zin in garnalen. Jummie. Ik moet zeggen dat ik het eerst helemaal niks vond, maar dat was meer door de vorm. Ja, inderdaad, ik heb wat acceptatietijd nodig.

Doordat ik een soort van gedwongen werd om garnalen te eten, heb ik het toch geprobeerd. Mijn smaakpapillen moesten er even aan wennen, maar door verschillende manieren van bereiden te proberen, ben ik helemaal om. Garnalen/gamba’s zijn lekker. Althans, de grote. De kleintjes durf ik nog steeds niet aan. Dus..

Mede-GSA’er en ik besloten om de garnalen te eten. In een wrap en een tereyakisausje. Zelfgemaakt uiteraard. Het recept voor de tereyakisaus heb ik al eerder gedeeld.

Voor dit recept heb je niet veel tijd nodig. Wij waren binnen een half uur klaar. (Natuurlijk is het werk sneller gedaan als er twee mensen aan werken).

Ingrediënten

2 personen
– scheutjes olie
– 2 â 3 teentjes knoflook uitgeperst
– garnalen (ongeveer 250 gram)
– komkommer
– tomaat
– paprika
– wraps

Bereiding

Gemmarineerde garnalenMeng als eerste de olie met de knoflook en marineer de garnalen met dit mengsel. Laat dit even staan.

Gesneden rauwkostSnijd vervolgens de rauwkost op gewenste wijze. Schrijfjes, plakjes of in blokjes.

Gegrilde garnalenWij hebben de garnalen eerst op een satéprikker geprikt, zodat het makkelijker om te draaien is. Maar het is geen noodzaak. Gril de garnalen op een grilplaat, -pan of welke andere mogelijkheid je ook hebt om te grillen. Heb je geen grilpan, dan kun je de grnalen ook met een heel klein beetje olie bakken in de koekenpan.
Maak ondertussen de tereyakisaus. Dit kan makkelijk terwijl de garnalen aan het grillen zijn. Let wel af en toe op, ze moeten ook omgedraaid worden.

Suikervrije wrapsWanneer de garnalen goed gegrild zijn en de tereyakisaus is op dikte zoals jij dit wenst, dan kunnen de wraps verwarmd worden. Aangezien ik altijd wraps in de oven laat aanbranden, verwarm ik ze gewoon in de koekenpan. Gaat heel snel. Wij hebben suikervrije wraps gebruikt die je op de afbeelding ziet. Deze is te verkrijgen bij de meeste natuurwinkels.

Dien alles apart op op tafel en eetsmakelijk!

garnalenwrap-foto5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.