Home / Recepten / Gezonde fruit-haverrepen
17 november, 2015

Gezonde fruit-haverrepen

Posted in : Recepten, Vegetarisch, Zoetigheid on by : Emine Tags: ,

Twee weekenden geleden heb ik een recept op internet gevonden (sorry kan het linkje niet meer vinden), van fruit-noten-haverrepen. Ik heb het recept aangepast, dus dit is mijn versie ervan.
Ik wist niet dat het zo lekker kon zijn zonder de witte suikers. Zoals veel mensen die mij kennen weten, probeer ik zo weinig mogelijk geraffineerde suikers te eten (inclusief palm- en kokosbloesemsuiker). Maar maak ik wel gebruik van natuurlijke suikers en honing met mate.

Maar zoals ik al zei, het was te goed om te bewaren. Binnen een dag waren ze allemaal op en niet alleen door mij.

Wat heb je nodig?

– 130 gr havervlokken
– 60 gr noten naar keuze (walnoten, hazelnoten, amandelen, etc)
– 75 gr dadels (of vijgen, of abrikozen)
– 1 tl kaneel
– 70/80 gr honing
– 2 el water
– 2 el kokosolie
– handjevol kokosrasp
– handjevol sesamzaden (of andere zaden).

Wat te doen?

  • Verwarm in een klein pannentje de honing, olie en water tot het goed is verdund.
  • De dadels, noten, havervlokken mixen in de keukenmachine tot het kruimelig is.
  • Verplaatst het mengsel naar een schaal en giet de verwarmde honing erbij. Voeg daar de kaneel, kokosrasp en sesamzaden aan toe. Meng tot het een stevig beslag is.
  • Spreid het uit over een bakplaat tot het ongeveer 1 cm dik is. Ik heb zelf bakpapier gebruikt. Je zou het ook al in porties kunnen verdelen.
  • Bak het ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Snijd de repen wanneer het nog warm is en laat het dan afkoelen.

fruit-haverbar2

fruit-haverbar

Het zijn niet super mooie foto’s geworden, maar hé, het gaat om de smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.