Home / groentegerechten / Mini groententaartjes
23 november, 2015

Mini groententaartjes

Posted in : groentegerechten, Recepten, Vegetarisch on by : Emine

Een aantal maanden geleden (zeg maar anderhalf jaar geleden) heb ik groentetaartjes gemaakt. En hoewel ik ze erg lekker vond, heb ik ze van het weekend pas weer gemaakt.

Dit keer voor mijn ouders, want ik had zin om te koken. Aangezien dit een makkelijk recept is om te maken, kan ik het persoonlijk nog voor elkaar krijgen om heel lang in de keuken te staan. Maar ik ben een geboren treuzelaar.
De mini groentetaartjes vielen door veel personen in de smaak, dus ik durf nu met volle overtuiging te beweren dat ze echt heel lekker zijn. Het kan natuurlijk met veel soorten groentes gevuld worden, maar ik heb het recept gemaakt zoals ik in heb beschreven op mijn andere blog (DeWereldVanOz).

Helaas ben ik, hoe kan het ook anders, vergeten om een foto te maken. Ik en mijn ouders hadden zo’n trek, dat we meteen aanvielen! Voor nu dus een foto vanaf mijn andere blog.

geensuikeraub

Het Recept

Ingrediƫnten:

  • halve courgette,
  • 2 wortels (gemiddeld),
  • 1 paprika (kleur maakt niet uit),
  • halve uit,
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Gesmolte klont boter
  • creme fraiche (grootste formaat bekertje uit de koeling)
  • 3 eieren
  • Bladerdeeg (suikervrij: bijvoorbeeld deze bladerdeeg)
  • Witte (turkse) kaas
  • Zakje geraspte kaas (pikant)

 

Bereiding:

Snijd de courgette, wortels, paprika en ui fijn. Verwarm alvast een oven voor op 200 graden. Rasp de witte kaas en meng dit in een kom samen met de groente.

Klop in een andere kom de eieren met de creme fraiche en voeg dan de kruiden en zout en peper aan toe.

Vet een bakblik voor cupcakes in met de gesmolte boter. Ik heb er twee van 2 stuks gebruikt. Bedek de vorm met bladerdeeg, zodat er bakjes ontstaan. Snijd de bladerdeeg indien nodig op maat en bewaar de restant bladerdeeg.

Strooi in elk cup een beetje geraspte kaas. Daarboven op 1 Ć¢ 2 eetlepels groente.

Met een juslepel heb ik in elk cup een 1 1/2 schep van de creme fraiche-mengsel gegoten, tot de rand. Strooi dan daaroverheen weer wat geraspte kaas (zoveel als je wilt).

Zet de taartjes ongeveer 20-25 minuten in de oven. Tot ze goudbruin zijn.

Als je wat bladerdeeg overhoud en ook wat groente, kun je de bladerdeeg rollen met een deegroller en wat meel en vullen met de groente.

 

Dit heb ik gemaakt in combinatie met Duitse biefstuk en knoflook-aardappeltjes uit de oven. Ik zeg eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.