Home / Lunch / Omelet met kaas en avocado
16 maart, 2018

Omelet met kaas en avocado

Posted in : Lunch, Ontbijt, Vegetarisch on by : Emine Tags: , , , ,

Normaal gesproken ben ik niet zo van de omeletjes, tot ik van de week op tv Jamie Oliver een omelet zag bakken. Een Mexicaanse versie, dat wel, maar het zag er zo lekker uit. Die van Jamie oogt natuurlijk veel beter, maar hij oefent elk uur. Ik hooguit één keer per maand!

Ik kijk veel kookprogramma’s en maak mij zelf altijd lekker met al die recepten (die ik overigens toch weer vergeet zodra ik naar mijn werk ga). Toch steek ik er veel van op en zijn er altijd tips die ik kan gebruiken tijdens het koken. Ben natuurlijk geen opgeleide kok, dus kan zelf ook wat tips gebruiken.

omelet kaas avocado

Deze week dus een omelet. Aangezien het de einde van de week was had ik niet heel veel meer liggen. Wat ik wel had was precies twee eieren, tomaat, kaas en een avocado. Ik moet zeggen de omelet vulde behoorlijk en ik had tot aan de lunch op mijn werk geen trek. En ik heb snel trek kan ik je verzekeren.

Het recept

Ingrediënten
– 2 eieren
– 1 plak kaas
– 1/2 avocado in plakjes
– halve tomaat in kleine blokjes (of 1 hele naar smaak)
– zout en peper
– 1 tl chilivlokken
– olijfolie
– 2 el water

Bereiding
Klop de eieren in een kom met het water. Voeg dan de zout, peper en chilivlokken aan toe. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de tomaat in zacht. Voeg dan de ei toen en zorg dat het helemaal rond in de koekenpan ligt. Je kunt ook de tomaat een beetje mooi verdelen (is een tik van mij). Als het een beetje gestold is, draai je de omelet om. Schuur de plak kaas in stukjes en verdeel dit op je omelet. zet het vuur zacht en dek de koekenpan af met een deksel. Laat 30 seconden tot 1 minuut zo staan. Pak alvast een groot bord en leg de omelet op het bord. Leg aan een kant van de omelet de plakjes avocado en vouw dan dicht. That’s it. Oja, vergeet niet het vuur uit te zetten.

omelet kaas avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.