Home / Bijgerechten / Rode uien chutney met cacaonibs
3 december, 2015

Rode uien chutney met cacaonibs

Posted in : Bijgerechten, Geen categorie, Recepten, Sausjes, Vegetarisch on by : Rhied Tags: , ,

Als chutney-gekken dachten wij, laten we het eens zelf maken, maar dan zonder suiker. Chutney is meestal heel zoet en vol met suikers. Het is lekker om naast gerechten te eten of ermee te koken! Als extra smaakversterker.

Naast chutney-gekken zijn wij ook chocolade gekken en daarom mixten wij de chutney met cacaonibs! Dit zijn stukjes rauwe cacaobonen, je kent het al vast wel. Met cacaonibs kun je eindeloos variëren.

Helaas hebben wij niet hele mooie foto’s kunnen maken, maar uiteindelijk gaat het om de smaak. Wij zeggen alvast: eetsmakelijk!

rode-uien-chutney-cacao

Ingrediënten:

  • 1 el walnootolie
  • 2 rode uien
  • 1 el droge tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 el honing
  • handje vol rozijnen
  • 1 el cacaonibs (raw)
  • 120 ml appelsap
  • 50 ml rode wijnazijn

Bereiding

Snij de uien in dunne halve ringen. Verhit de walnootolie in een koekenpan en bak hierin de uien op laag vuur samen met de tijm en laurierblad. Voor 15 minuten lang. Schep regelmatig om.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed samen. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 50 minuten inkoken. Kijk regelmatig of het niet te droog wordt. Af en toe roeren. Voeg als het te droog wordt een klein beetje water toe.
Zet vuur uit en laat 5 minuten rusten. Bewaar de chutney in een potje, sluit het potje goed af en zet in de koelkast. De chutney is lekker na een paar dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.