Home / Sausjes / Tereyakisaus op zijn best
3 september, 2016

Tereyakisaus op zijn best

Posted in : Sausjes, Vegetarisch, Vleesgerechten on by : Emine Tags: ,

Een van de nadelen van suikervrij eten, is dat je niet zomaar kant-en-klare woksausjes uit de winkel kan kopen. In deze woksausjes zijn een behoorlijk wat suiker aan toegevoegd. Maar geen nood, want het is binnen een paar minuten zelf te maken. Wel maak ik gebruik van een beetje palmsuiker, maar hé, je moet toch wat!

Ik hoop op een dag toch wel een sausje te maken waar helemaal geen enkel grammetje suiker aan toegevoegd is, maar voor nu volstaat deze een zelf gemaakte tereyaisaus prima. En by the way, deze saus is niet alleen te gebruiken in de wok, maar ook op een belegd broodje met wilde zalm. Dat je het even weet.

Suikervrije Tereyakisaus

Ingrediënten

– 1 el maïzena
– 1 el ketjap manis (zit inderdaad suiker in, daarom maar een heel klein beetje)
– scheutje sojasaus (zonder suiker uiteraard)
– 1 â 2 teentjes knoflook
– 1 â 2 el palmsuiker of basterdsuiker
– 40 ml water
– scheutje olie

Bereiding

Meng het water in een bakje met de maïzena, zodat er geen klonten ontstaan.
Verwarm de olie in een klein pannetje met de knoflook (geperst). Zodra de knoflook een lichte kleur krijgt, giet het water met de maïzena erbij. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat het op laag vuur 1 â 2 minuten indikken. Blijf rustig roeren tot de gewenste dikte is behaald.

Je kan dit sausje bij de wokgroente toevoegen. In dat geval zou ik het kort laten indikken, omdat het dan nog verder indikt bij het wokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.