Home / Bijgerechten / Vietnamese wraps
24 juli, 2016

Vietnamese wraps

Posted in : Bijgerechten, groentegerechten, Hapjes, Recepten on by : Rhied Tags: , , ,

De verse, vreselijk lekkere Vietnamese wraps!

vietnamese wraps

Dit is het ultieme zomerse gerecht, eenvoudig en snel te bereiden. Vietnamese wraps maak je met rijstvellen. De rijstvellen zijn gemaakt van rijstmeel, zout, water en tapioca. Ze worden super dun uitgesmeerd, gestoomd en dan gedroogd. Je kunt ze bijna in elke supermarkt krijgen of in de toko, wij hebben ze daar gehaald! De rest van de ingrediënten is aan jou! Wij hebben verse crunchy groente, noodles en vis gebruikt.

Wat is hier vooral suikervrij aan?

Een lekkere dipsaus is perfect bij deze Vietnamese wraps, toch wordt hier vaak veel suiker voor gebruikt, om een lekkere zoet/zure sausje te krijgen. Wij hebben een gezondere variant gemaakt!

De stappen:

  1. snij alle groenten in dunne plakken – kook de groente eventueel kort, zorg dat ze nog lekker krokant zijn
  2. kook/bak de vis en snij deze ook in kleine stukken
  3. kook de noodles (paar minuten in kokend water, zonder kruiden)
  4. maak een dip sausje met: sojasaus (let op, zonder suiker!), limoensap, een beetje zout, olie, honing, bieslook en voor een pittige variant: suikervrije sambal.
  5. vervolgens komt alles bij elkaar door de rijstvellen, maak de rijstvellen nat met wat warm/lauw water. Ze worden dan zacht en vouwbaar. Vul ze met de groente, vis, noodjes en een theelepeltje van het diepsausje.

    Ta da! En ze zijn klaar om opgegeten te worden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.